Головна » 2019 » Грудень » 9 » Магія різдвяних свят ІІ або, Топ-10 новорічних книжок дітям від 0+
15:20
Магія різдвяних свят ІІ або, Топ-10 новорічних книжок дітям від 0+

Тихо падають сніжинки, щипле перший морозець... Тобто прийшов час затишного домашнього читання! Розташовуйтесь з малюком зручніше й занурюйтесь у світ добрих зимових казок й історій. До Вашої уваги пропонуємо добірку художньої літератури про зиму і новорічні свята для дітей від 0 рочків:

1. Казкова віхола: Українські народні казки. - К.: Країна Мрій, 2011. - 80 с.

Збірка казок про зиму. З цієї книжки малий читач дізнається, чому ведмідь Данило Бурмило відмовився зимувати у теплому хліві, як лінива білка стала працьовитою і чи вийшло у звірів утекти від зими. Чудові казки з захопливими малюнками займуть Вашу дитину на довгі зимові вечори!

 

 

 

 

 

 

 

 

  2. Твори Ганни Макуліної.

Чарівні санчата. - Х.: Ранок, 2016. - 20 с.

Кольорова зима. - Х.: Ранок, 2012. - 20 с.

«10 історій по складах» — серія захопливих новорічних книг із короткими текстами для тренування читання. Усі слова в книгах подані великим шрифтом і поділені на склади. Так читачеві-початківцю буде легше розвивати нове вміння. Разом із цікавими зимовими історіями та добрими яскравими ілюстраціями дитина пізнаватиме навколишній світ, розвивати мислення, фантазію, почуття гумору та, звісно ж, навички читання.
Видання призначене для дітей старшого дошкільного та молодшого шкільного віку.

3. Книги Хрустальової С.

Дзвони Різдва: вірші, оповідання, колядки, щедрівки. - К.: Літера ЛТД, 2014. - 48 с.

Ой зима, зима, зима: вірші, оповідання, колядки, щедрівки. - К.: Літера ЛТД, 2014. - 48 с.

У книзі представлені вірші, оповідання про зиму, колядки, щедрівки до зимових свят. Малятам вірші прочитають дорослі, а старші діти зможуть прочитати їх самі і ті, які найбільше сподобалися, вивчити напам’ять.

 

4. Чарівні історії бабусі Зими. - К.: Ранок, 2014. - 80 с.

Ці милі й зворушливі, цікаві й повчальні історії захочеться перечитувати знову й знову. А яскраві, вражаючі малюнки Еліни Полянської додадуть яскравих емоцій вам і вашим дітям! Навіть тваринки й птаство збираються на галявині, щоб послухати Бабусю Зиму. З цих зимових історій малюк дізнається про те, як лісові мешканці прикрашали ялинку, чому у зайця короткий хвіст, про казкових братів-місяців й ще багато чого цікавого! 

 

 

 

 

 

 

 

5. Іваненко, Оксана Дмитрівна. Казки. - К.: Веселка, 1999. - 88 с.

Цікаво, про що гомонять між собою дерева, шепочуться квіти, щебечуть пташки, гудуть джмелі? А від кого тікає зайчик у білій шубці і де зимував неслухняний братик-ведмедик? Про це та ще про багато інших цікавих та повчальних пригод мешканців лісу розповідає ця книжка відомої української письменниці.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Пляцковський, Михайло Спартакович. Ромашки в січні. - К.: Махаон-Україна, 2015. - 112 с.

До книжки увійшли чудові казки, історії, художня цінність і цікавість яких - поза всякими сумнівами. Чим швидше дорослі почнуть долучати дитину до книжки, тим гармонійніше розвиватиметься малюк. Не гайте часу й розпочинайте знайомити дитину з найкращими прозаїчними творами, написаними для малят талановитим письмеником Михайлом Пляцковським.

 

 

 

 

 

 

7. Козлов, Сергій. . Їжачок у тумані: Казки про справжнє. - Х.: Час майстрів, 2016. - 104 с.

Їжачок, Ведмедик, Заєць, Ослик, Білка - друзі, які ніколи не розлучаться. Вони допомагатимуть дітям і дорослим відкривати світ добра й любові - справжній світ, у якому ми будемо завжди!

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Гузєєва, Н.А. Капітошка і Найсправжнісінький-новий-рік. - К.: Майстер-клас, 2012. - 48 с.

Вовченя пообіцяло влаштувати своєму другові Капітошці незабутню чарівну зустріч Нового року, але замість того, щоб готуватися, заходилося ліпити сніговика. Чи встигне воно влаштувати свято? Звідки взявся непроханий гість - інший Капітошка? Чи відбулося новорічне диво?

 

 

 

 

 

 

 

9.Гофман Є.Т. Лускунчик. - Харків: Ранок, 2017. - 96 с.

Казка Гофмана під назвою "Лускунчик" є однією з найбільш чарівних історій, які особливо приємно читати взимку, напередодні різдвяних свят, коли так хочеться вірити в дива і в перемогу добра над злом. Ця чарівна історія доводить, що головне мати добре серце і прекрасну душу, адже це набагато важливіше, ніж мати гарне обличчя, вчить бачити прекрасне у потворному і помічати найкращі людські якості.

 

 

 

 

 

 

10. Дванадцять місяців. - К.: Торнадо, 2010. - 64 с.

Цю казку знають мільйони читачів у всьому світі. Народжена творчістю словацького народу, вона має довгу і щасливу історію, видавалася різними мовами у багатьох країнах. У казці  розповідається про незвичайні пригоди дівчинки , яку мачуха та її дочка змусили шукати підсніжники у зимовому лісі, а вона там знайшла справжніх друзів – дванадцять братів-Місяців.

 

Вовченя пообіцяло влаштувати своєму другові Капітошці незабутню чарівну зустріч Нового року, але замість того, щоб готуватися, заходилося ліпити сніговика. Чи встигне воно влаштувати свято? Звідки взявся непроханий гість - інший Капітошка? Чи відбулося новорічне диво?

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/ua/ditochkam-kapitoshka-i-novij-rik.html


 

 
Ці милі й зворушливі, цікаві й повчальні історії захочеться перечитувати знову й знову. А яскраві, вражаючі малюнки Еліни Полянської додадуть яскравих емоцій вам і вашим дітям! Тихо падают снежинки, трещит первый морозец… Значит, пришло время уютного домашнего чтения! Усаживайтесь с малышом поудобнее и погружайтесь в мир добрых зимних сказок и историй, которые расскажет вам Бабушка Зима. Даже звери и птицы собрались на полянке, чтобы послушать ее! Из этих зимних историй малыш узнает - о том, как лесные жители украшали елку - почему у зайца короткий хвост - о сказочных братьях-месяцах - про великана эгоиста и еще очень много всего интересного! Эти милые и трогательные, занятные и поучительные истории захочется перечитывать снова и снова. А яркие, запоминающиеся рисунки Эллины Полянской станут к ним прекрасным дополнением!

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/ua/charivni-istorii-babusi-zimi.html

 

 

Збірка казок про зиму. З цієї книжки малий читач дізнається, чому ведмідь Данило Бурмило відмовився зимувати у теплому хліві, як лінива білка стала працьовитою і чи вийшло у звірів утекти від зими. Чудовий подарунок до новорічних свят!

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/ua/kazkova-vihola-ukrains-ki-narodni-kazki.html

 

Переглядів: 766 | Додав: Автор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: