Головна » 2018 » Вересень » 28 » 30 вересня - День бібліотек!
14:07
30 вересня - День бібліотек!

Бібліотека - скарбниця знань, храм науки, аптека для душі...

У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. Це були церковні бібліотеки, серед яких у той час найбільшою вважалася заснована в 1037-му році князем Ярославом Мудрим бібліотека Софії Київської. У цій бібліотеці зберігалося понад дев’ятсот книг, що були виготовлені тоді виключно вручну. Для середньовіччя це була грандіозна праця і в подальшому в майстернях при Софійському соборі робилися книги, які увійшли в основу інших бібліотечних зібрань, наприклад, бібліотеки при Печерському монастирі, яка стала найбільшим з кінця ХІ століття центром культурного життя в Київській Русі.

Віддаючи данину поваги бібліотечному руху в незалежній Україні, 14-го травня 1998-го року Президентом України було підписано Указ № 471/98 про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек. В Україні він відзначається 30-го вересня.

На сьогоднішній день в Україні функціонують близько 40 тисяч великих і малих бібліотек. Однією з провідних вважається Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, Державна історична бібліотека, Державна бібліотека України для дітей, Національна парламентська бібліотека і т. д.

Наша бібліотека була відкрита для дітей в 1984 році. Зараз  бібліотеку відвідують  майже 3 тисячі читачів віком до 15 років і старші. Фонди бібліотеки налічують близько 30 тисяч томів. Для читачів бібліотеки відкриті 2 читальні зали, 2 абонементи, комп'ютерний зал "Мережка", ігрова кімната "Ігроляндія", працюють гуртки "Книга та лялька", "Живий куточок", "Берегиня".  Працівники бібліотеки для своїх читачів проводять багато  різноманітних  масових заходів.

Сучасна бібліотека для дітей  сприяє освіті, культурі, інформуванню, забезпечує  духовне благополуччя суспільства.

З святом, з  Днем бібліотек,  шановні бібліотекарі та читачі! Бажаємо всім шанувальникам бібліотек міцного здоров'я, достатку, віри, надії, любові і мудрості!

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 596 | Додав: Автор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: